Δευτέρα 14 Απριλίου 2008

Γ.Σ. Τμήματος Τρίτη 15-04

Ένοχα Μυστικά…


Οι φετινές φοιτητικές εκλογές από ότι φάνηκε έκρυβαν πολλές εκπλήξεις. Από τη μια η «ενωμένη και δυνατή» πλέον ΔΑΠ δεν κατάφερε να συγκεντρώσει ποσοστό πάνω από 26% (ας θυμηθούμε ότι το περσινό άθροισμα ΔΑΠ και ΝΑΔΗΠ ξεπερνούσε το 35%), από την άλλη παρατηρήσαμε την εντυπωσιακή άνοδο της παράταξης των καθηγητών Νέας Προοπτικής, η οποία με την ανοιχτή στήριξη του Προέδρου της σχολής κ. Στεφανάδη και μιας μεγάλης μερίδας ολόκληρου του καθηγητικού μπλοκ των μελών ΔΕΠ της Ιατρικής κατόρθωσε να ανελιχθεί σε δεύτερη δύναμη της σχολής.

Εκτός όμως από τα παρατράγουδα στις φετινές φοιτητικές εκλογές σημαντική άνοδο σημείωσε και η Ενωτική Πρωτοβουλία ΑΡΙ.Σ.-Π.Α.Φ. η οποία κατάφερε να αγγίξει το ιστορικό ποσοστό του 20%. Αυτή η άνοδος την Ενωτικής Πρωτοβουλίας σημαίνει καλύτερες θέσεις μάχης για την υπεράσπιση της εργασιακής μας προοπτικής και της φοιτητικής μας καθημερινότητας, σημαίνει μεγαλύτερες δυνατότητες πραγματοποίησης νικηφόρων αγώνων στο μέλλον, σημαίνει ενίσχυση των συλλογικών αγώνων και διεκδικήσεων!!!


Σε αυτή λοιπόν τη συγκυρία πραγματοποιείται την Τρίτη 15/4 Γενική Συνέλευση Τμήματος στην οποία θα κληθούμε ως σύλλογος να διασφαλίσουμε τα κεκτημένα μας και να διεκδικήσουμε ακόμα περισσότερα. Συγκεκριμένα:

● Στη Γ.Σ. Τμήματος θα πάμε να εγγυηθούμε ότι καμία πτυχή του νέου νόμου πλαίσιο δε θα εφαρμοστεί στην πράξη στην Ιατρική Σχολή, ότι η λίστα συγγραμμάτων δε θα καταρτιστεί και ο εσωτερικός κανονισμός δε θα εφαρμοστεί.

● Επιπρόσθετα θα πρέπει να διεκδικήσουμε συλλογικά τη μείωση των τιμών του κυλικείου. Το συγκεκριμένο αποτελούσε αίτημα του Συλλόγου εδώ και καιρό, ωστόσο είναι τώρα ακόμη πιο επίκαιρο καθώς ήρθε στο φως η σύμβαση του κυλικείου με τη σχολή, η οποία ορίζει όρια ανώτατων τιμών πολύ κατώτερα από τις τωρινές τιμές (σε κάποια προϊόντα μέχρι και στο μισό). Είναι ξεκάθαρο ότι ο Σύλλογος θα πρέπει να κινηθεί επιθετικά για τη μείωση των τιμών στην κατεύθυνση της πάταξης των φαινομένων αισχροκέρδειας σε βάρος των φοιτητών και σε ανοιχτή ρήξη με όλους όσους συντηρούν εν γνώσει τους τέτοια φαινόμενα.


Ο… χορός των μεταπτυχιακών

Η κατάσταση με τα μεταπτυχιακά στη σχολή κάθε άλλο παρά ιδανική μπορεί να χαρακτηριστεί. Πέρα από το γεγονός ότι για τη συμμετοχή σε αυτά απαιτούνται πολύ αυξημένα δίδακτρα (ενδεικτικά το μεταπτυχιακό του προέδρου κ. Στεφανάδη είναι από τα ακριβότερα), η διαπλοκή καθηγητών και φοιτητών συνεχίζεται και σε αυτό τον τομέα. Δεν είναι τυχαίο ότι οι περισσότεροι από τους μεταπτυχιακούς φοιτητές – πρώην μέλη της ΔΑΠ – ΝΔΦΚ και της Νέας Προοπτικής γίνονται καθηγητές πριν καλά καλά συμπληρώσουν τα 25. Λόγω της ιδιαίτερης σχέσης τους με τον Πρόεδρο, και μάλιστα συχνά κάτω από την καθοδήγησή του, τα μέλη της Νέας Προοπτικής έχουν εξασφαλισμένο πλέον όχι μόνο το παρόν τους στη σχολή (βλ. τρόπος που περνάνε μαθήματα) αλλά και το μέλλον τους με ένα πλασματικό μεταπτυχιακό που τους προωθεί σε βάρος όλων των υπολοίπων φοιτητών. Τα μεταπτυχιακά λοιπόν έχουν πλέον καταντήσει μια μηχανή παραγωγής καθηγητών για λίγους και εκλεκτούς, και μάλιστα κάτω από την ανοχή του Συλλόγου Μεταπτυχιακών Φοιτητών, του οποίου η τοποθέτηση για όλα αυτά είναι… να καθιερωθεί ανώτατο πλαφόν στα δίδακτρα (!!!) ενώ δεν έχει προβεί σε καμία κινητοποίηση – καταγγελία της υπάρχουσας κατάστασης. Ο ΣΦΙΑ λοιπόν θα πρέπει το επόμενο διάστημα να δώσει τη μάχη ενάντια στη διαπλοκή στα μεταπτυχιακά σε συνδυασμό με το αίτημα για κατάργηση των διδάκτρων.


Απ’ όλα τα παραπάνω συνάγεται ότι η Γενική Συνέλευση Τμήματος της Τρίτης είναι μια πολύ σημαντική μάχη στην οποία θα πρέπει ο Σύλλογος να δώσει δυναμικό παρόν και με τη μαζική του παρουσία να πιέσει για τις αποφάσεις που αφορούν το παρόν αλλά και το μέλλον όλων μας στη σχολή.

Όλοι στην παράσταση διαμαρτυρίας του Συλλόγου στη Γ.Σ. Τμήματος την Τρίτη 15/4

Για την εργασιακή μας προοπτική, για τη φοιτητική μας καθημερινότητα!!!

ΑΡΙστερή Συσπείρωση
Συμμετέχουμε – στηρίζουμε την ενωτική Πρωτοβουλία ΑΡΙ.Σ. – Π.Α.Φ.
Ε.Α.Α.Κ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: